24 Mart 2010 Çarşamba

Tiyatro

"Tiyatronun kapısı ne kadar güzeldir. Orada insanların mutluluklarını anlatan oyunlar oynanır. Her akşam, başlama saatine yakın, böyle renkli bir kalabalık, şık bayanlar, şemsiyeli baylar, yanakları portakal kırmızılığında kızlar kapının önünü doldurur. Işıklı giriş kapısı... Oldukça geniş... Kapıda kırmızı-mavi-yeşil ışıklar yakmışlar. Kalabalık kırmızı, mavi, yeşil renge boyanıyor."
...
"Tiyatronun kapısına gelip duruyorum. İçerde neler oynarlar bilmiyorum. O sarışın güzel kadın her akşam tiyatroya geliyor. Aktris midir? Bilmiyorum. Bu ışıklı kapıdan içeriyi düşündükçe aklımı masmavi bir karanlık ve ıslak soğuk hava kaplıyor."
...
"İçeriyi düşündükçe içimi büsbütün karanlık basıyor. Bir kere olsun kapıdan içeriye ayağımı atmadım. Orada insanları rezil ettiklerinden, mavi ve karanlık sahnede, onların mutlulukları için berbat oyunlar oynadıklarından korkuyorum."
22 Mart 2010 Pazartesi

Biraz İnatçıyımdır

En Hüzünlü Şarkılar Haavi

Google'da blogumu böyle arattırıp buluyorlar, ne bekliyorlar sonuçtan bilemiyorum ama tavrım duruşum çok garipmiş onu anlıyorum. Hüzün ki hiç yakışmaz bana, ciddiyetten çoğu zaman uzağımdır. Bırakırım genelde hüznü ben Marmara'da takılan Hilmi'ye, ondan öykünen İki'ye yakışsın hüzün.
15 Mart 2010 Pazartesi

Kuş

Atlı karınca duruyor. Tren duruyor. Trenin peşine takılı vagonlar duruyor. Makasçı duruyor. Tanklar duruyor. Bebekler kutularında. Ne uyumuş, ne uyumamış. Atların gözleri bakıyor. Atların dişleri bembeyaz. Üzerlerine abanık teneke adamlar, teneke kadınlar, teneke çocuklar boyalı.
Balmumundan bir adam geldi. Oraya dikildi. Çığrıştılar dimdik. Atlı karınca döndü. Tren düdüğünü öttürdü. Makasçı eğildi kalktı. Bebeklerin yanakları hep buz. Tahta itfaiyeci çan çalıyor. Porselen köpek. Cam polis. Kurşun asker.
1 Mart 2010 Pazartesi

Judy And The Dream Of Horses


If you're ever feeling blue
Then write another song about your dream of horses
Write a song about your dream of horses
Call it Judy And The Dream Of Horses
Call it Judy And The Dream Of Horses
You dream of horses