21 Aralık 2009 Pazartesi

Çözümlemek



Gerçekten gerekli mi mesela Barış Bıçakçı romanlarını ya da hikâyelerini çözümlemek? Bazı yazarlar öyle karakterler yaratır ki yaratım aşamalarını zerre kadar merak etmezsiniz, o karakterlerin yazarın haritasında hangi yolu izlediği umrunuzda değildir. Yüklenilen anlamlar ya da arka plandaki yansımalar karakteri bütünlemez, olandan daha iyisini vermez. Seversiniz genelde ilk anda ve son an pek yaşanmaz bu kitaplarda.

Kısaca sözüm size eleştirmenler, edebiyat insanları. (Küçuk'u ayırayım!) Bırakın Barış bize kalsın, nedensizce sevelim, yol haritamız olmadan gülümseyelim. Siz başka yazarlarla uğraşın..

"Yazsınlar, eleştirsinler ya da çözümlesinler, senin derdin ne, okuma!" diyenler elbette ki olacaktır, ancak bırakın da okuyalım, karşılıklı saygı ve anlayış neticesinde yazarlarımızı paylaşalım ve birbirimizi okumaya da devam edelim.

Son sözüm sana Mutlu Okur, başına bir -u koyup seni ümitlendirmeyeceğim, ama bu blogda senin temsilcin benim, benimle iyi geçin, hakkını savunduğumda sesini çıkart, ezildiğimde (genelde Küçuk vurur geçer) yanımda ol yeter.

9 yorum:

Zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Olaya "Hıh" diyerek giriyorum. Barış Bıçakçı, soyu tükenmekte olan yazarlarımızdan, tarzı duruşu ile zaten Hasan Ali ve İhsan Oktay'dan ayrılıyor. Mesela İhsan'ın yazıları "Beni incele" dercesine gülümsüyor, alın yazın üzerine. Ayrıca ben size yazmayın demiyorum, sizi ayrı tuttum, siz yazın ben okurum. Ama mesela Semih Gümüş yazmasın, derslerinde parçalamasın :)

Zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hepsini elden geçiriyorsunuz, resmen iş dünyasının agresifliği var edebiyat dünyasında da :A Peki yazın, ama sonra edebiyat dergilerine gerildiğimde karşı çıkmayın. En sevdiğim yazar hakkında garip garip yazılarla karşılaşıyorum.. :A

Zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
justbasicfacts dedi ki...

yeni blogun hayırlara vesile olmasını dilerim :)

hayalmeyal dedi ki...

gerçekten kimse çözümlemesin barış bıçakçı'yı, sadece hissetsin ve sevsin istiyorum ben de :) ayrıca bir hayırlı olsun da benden :)

Yorum Gönder